Εκδήλωση: Oι φαντασιώσεις στις σχέσεις του ζευγαριού

φωτ.: Δημήτρης Παπαδάκος

φωτ.: Δημήτρης Παπαδάκος

Για τους εραστές-συντρόφους της ζωής μας, έχουμε την φαντασίωση-προσδοκία ότι είναι οι «θεραπευτές των τραυμάτων μας». Ελπίζουμε ότι από αυτούς θα πάρουμε ότι δεν μας έδωσαν οι γονείς μας και τους χωρίζουμε όχι γι’ αυτό που είναι, αλλά γι’ αυτό που θα θέλαμε να γίνουν και δεν έγιναν.

Η αναγκαιότητα να ικανοποιήσουμε τη φαντασίωση και όχι την πραγματικότητα, κατασκευάζει λατρευτικά είδωλα στο πρόσωπο των εραστών, που άσκησαν και ασκούν σαγήνη και μέσα από αυτήν εξουσία στη ζωή μας.
Οι συγκρούσεις που ακολουθούν την εξιδανίκευση στις σχέσεις μας, αποδεικνύουν και αναδεικνύουν τις πιο βαθιές πληγές, αλλά και τις αλήθειες που η φαντασιακή επικοινωνία μας αποκρύπτει. Ο φόβος της ζωής και η μοναχική διαδρομή, γεννούν την ανάγκη μιας πηγής παντοδυναμίας, «τον σύντροφο» που ελπίζουμε ότι δεν θα μας απογοητεύσει, δεν θα μας οδηγήσει στον αποχωρισμό των «θέλω» μας.
Στην ζωή μας υπάρχει πάντοτε κάποιος που αμφίθυμα, τον λατρεύουμε και τον μισούμε.

Τρύφων Ζαχαριάδης, ψυχαναλυτικός θεραπευτής & συγγραφέας

Ο Τρ. Ζαχαριάδης θα μιλήσει (και θα συζητήσει με το κοινό) για τις ‘Φαντασιώσεις στις σχέσεις του ζευγαριού’ στο Public Συντάγματος, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s